Valpolicella Classica on vein, mis on valmistatud Valpolicella DOC-st Veneto piirkonnas, Itaalias. Selle veini jaoks kasvatatakse viinamarju ainult Classica viinamarjakasvatuspiirkonnas. Valpolicella on üks tuntumaid punase veini nimesid Itaalias. Uurime selle hämmastava veinipiirkonna saladusi.
Tootmispiirkond: Valpolicella Classica (Veronast põhja poole jäävatel mägedel)
Pinnas: künklik piirkond, mida iseloomustavad savised pinnased
Viinamarjasordid: Corvina, Corvinone, Rondinella
Saagikoristus: korjatakse käsitsi, valides hoolikalt parimad viinamarjakobarad mägises viinamarjaistandikus.
Viinamarjad pannakse plaadile ja jäetakse kuivama, mis soodustab suhkrute, ekstrakti, aroomide ja glütseriini kontsentreerumist.
Tootmisviisid: viinamarjad kogutakse kastidesse ja kuivatatakse 5 kuud.
Veinivalmistamine: koorega mazereerimine 25-30 päeva jooksul puidust tünnides, kusjuures pressitakistus sukeldub vee sisse.
Aging: tammevaatides ja väike osa barrikades 5 aastat.
Värv: intensiivne rubiinipunane granaadi vilguga.
Aroom: intensiivne ja ümbritsev, kuivatatud puuviljade, vürtside, šokolaadi, kaneeli ja röstitud mandlite nootidega.
Maitse: range, suurepärase struktuuriga, väga vastupidav, jääb pehmeks, delikaatse happesusega.
Kombinatsioon roogadega: sobib suurepäraselt hautatud liha, hautatud veiseliha vürtsidega ja küpsed juustud.
Serveerimistemperatuur: 17°--19°C, pudeli avamine tund enne degusteerimist.
Alkoholi sisaldus: 16%
Muud andmed:
Suhkrusisaldus 8 g/l, kuiv ekstrakt 41 g/l, üldine happesus 5,50 g/l - pH 3,57